Ruim 400.000 bezoekers voor Paleis Het Loo

Vorsten

17/12/2013 11:50 am

APELDOORN – Meer dan 400.000 bezoekers kwamen dit jaar over de vloer bij Paleis Het Loo. De publiekstrekker was Beeld van Beatrix, waarmee het museum een vliegende start maakte. Toenmalig koningin Beatrix bezocht de expositie in maart.

In mei volgde de tentoonstelling Ingehuldigd. ”Meer dan 100.000 mensen namen uren wachten voor lief om de regalia, de hermelijnen koningsmantel en de blauwe inhuldigingsjapon van koningin Máxima van dichtbij te kunnen bewonderen”, blikt de museumdirectie tevreden terug. Het museum vernieuwde zijn huisstijl en moderniseerde de website.

Sinds zaterdag staat het voormalig koninklijk paleis te boek als Winterpaleis, met een feestelijke kerstpresentatie en een ijsbaan. Tot 9 maart kunnen bezoekers in Het Loo terecht voor de tentoonstelling Katinka van Rood, vorstelijk beeldhouwster. Beatrix kreeg tussen 1948 en 1985 met tussenpozen les van Katinka van Rood. In de tentoonstelling is ook een aantal werken uit de verzameling van prinses Beatrix te zien, bijvoorbeeld een zelfgemaakt portret van haar lerares. Van Rood is met name bekend geworden door de munt met de portretten van de koninginnen Juliana en Beatrix, ter gelegenheid van de troonswisseling in 1980.


Meer Nederland