Ruimtevaartbedrijven mee met koningspaar

Vorsten

2019-01-07 15:01:00

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) roept maandag bedrijven op om begin maart met minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel én koning Willem-Alexander en koningin Máxima mee te gaan naar Bremen.

Het gaat dan specifiek om bedrijven die actief zijn in de ruimtevaart. Die mogen volgens de RVO “deze kans niet missen” want met de drie “grote spelers” Airbus, OHB en Ariane Group “mag Bremen zich een ruimtevaart-hotspot noemen”. De handelsmissie biedt de mogelijkheid tot het “verzilveren van economische kansen”.

Voor in de ruimtevaart actieve ambitieuze bedrijven en kennisinstellingen is de handelsmissie een “uitgelezen kans om nieuwe banden te smeden tussen Nederlandse en Duitse bedrijven, kennisinstellingen en overheid of om bestaande betrekkingen een boost te geven”. De aandacht zal daarbij in eerste instantie zijn gericht op toepassingen van satellietdata en samenwerking in de hightech-toeleverketen.

Netwerklunch

Het koningspaar heeft een aantal ontmoetingen met de deelnemers aan de handelsmissie, zo wordt aangekondigd. Zo wonen koning en koningin op 6 maart een deel bij van de ruimtevaartseminar, die wordt afgesloten met een zogenoemde ‘netwerklunch’ waarbij Willem-Alexander en Máxima ook aanschuiven.

Koning Willem-Alexander heeft sinds de troonswisseling in 2013 samen met koningin Máxima elk jaar een of meerdere Duitse bondsstaten bezocht om onder meer de handelsbetrekkingen te helpen verbreden en verbeteren. De Hanzestad Bremen is de dertiende bondsstaat die wordt bezocht.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?