Sander van de Pavert: heel tricky dat koning fan van LuckyTV is

Vorsten

06/04/2023 2:11 pm

Sander van de Pavert is vereerd en gevleid dat koning Willem-Alexander fan is van LuckyTV. Maar tegelijkertijd is de Haagse programmamaker ook op zijn qui-vive, laat hij donderdag aan het ANP weten: “Het is natuurlijk heel tricky als het onderwerp van je satire er zelf zo hard om kan lachen.”

Willem-Alexander bekende in de podcast Door de ogen van de Koning dat hij en zijn gezin hard kan lachen om de filmpjes van LuckyTV die Van de Pavert de afgelopen jaren over hem maakte. “Mijn kinderen laten het ook allemaal zien, die vinden het fantastisch”, aldus de koning. In LuckyTV wordt koning ‘Willy’ regelmatig op de hak genomen, waarbij hij in plat Haags commentaar geeft op zijn eigen activiteiten.

“Ik kan zelf ook, na al die jaren, nog steeds heel hartelijk om Willy lachen”, stelt Van de Pavert. “Ik ben groot fan van Willem-Alexander. De warme gevoelens zijn oprecht wederzijds.” Toch merkt de komiek dat hij de afgelopen jaren wat terughoudender is geworden in het gebruik van Willem-Alexander in zijn filmpjes. “We hebben hem in de loop van de tijd best vaak opgevoerd. Je moet goed blijven doseren, er moet wel een goede, dringende reden zijn om iets met Willy te bedenken.”

Wanneer de volgende LuckyTV met de koning zal verschijnen, durft Van de Pavert nog niet te zeggen. “Ik geniet van een soort sabbatical, dus ik produceer momenteel sowieso minder filmpjes dan normaal. Maar de koning hoeft niet bang te zijn: Willy komt snel weer een keer langs. Hij is voor mij als komisch personage nog lang niet op.”

Gratis voor jou


Meer Nederland