Tirza van der Graaf wordt nieuw gezicht van Blauw Bloed

Vorsten

21-12-2022 09:09:05

Tirza van der Graaf wordt een van de vaste nieuwe gezichten van het vernieuwde Blauw Bloed. Dat heeft de EO woensdag laten weten. Van der Graaf schuift regelmatig aan als expert in de studio en zal ook het gezicht worden van de online-community van het programma.

Van der Graaf was eerder al sporadisch in het programma te zien, tot het programma zoals het twintig jaar had bestaan eind 2021 verdween. Er kwam wel een online variant, zonder vaste presentator. De NPO erkende recent toch dat er meer animo was voor royaltyprogramma’s dan in eerste instantie werd gedacht. Daarom keert Blauw Bloed op 28 januari terug, elke zaterdagavond op NPO 2.

De nadruk komt volgens de EO meer te liggen op “verhalen achter het nieuws en persoonlijke verhalen. Daarom zullen ook andere, wisselende deskundigen aanschuiven om onderwerpen als mode, historie of architectuur toe te lichten.”

De presentatie is in handen van Anne-Mar Zwart. Zij zal dus diverse experts ontvangen die praten over de royaltywereld. Andere experts, naast Van der Graaf, zijn oud-gedienden als Jeroen Snel en Lia van Bekhoven. In de eerste uitzending wordt aandacht besteed aan de 85e verjaardag van prinses Beatrix.

Meer Nederland