Tweede Kamer blij met spijtbetuiging van de koning over vakantie

Vorsten

21/10/2020 2:58 pm

Partijen in de Tweede Kamer zijn blij dat de koning en koningin in een videoboodschap aan het Nederlandse volk hun spijt hebben betuigd voor hun reis naar Griekenland. Ze vinden het goed dat het Koninklijk Huis de situatie serieus neemt en dat er excuses zijn aangeboden.

“Goed dat na Rutte nu ook de koning zelf zo ruiterlijk erkent dat zijn vakantie niet gepast was”, zegt D66-Kamerlid Joost Sneller. Premier Mark Rutte ging tegenover de Kamer diep door het stof over zijn “fout” om de vakantie van de koning niet tegen te houden.

“Belangrijk signaal dat de koning spijt betuigd heeft over de geplande reis naar Griekenland”, zegt Suzanne Kröger (GroenLinks). “Vanaf nu weer met zijn allen de schouders eronder om samen deze pandemie te bestrijden.”

Empathisch

VVD’er Bart Smals noemt het “verstandig van de koning en koningin dat zij zich na alle consternatie direct tot het Nederlandse volk wenden. Ik vond het een oprechte en empathische boodschap. Zoals ze zelf zeggen: betrokken maar niet onfeilbaar.”

Die woorden raakten ook SGP-voorman Kees van der Staaij. “Na verantwoordingsbrief MP Rutte nu heldere persoonlijke boodschap van onze Koning: betrokken, maar niet onfeilbaar. Goed devies in deze lastige tijden”, schrijft hij op Twitter.

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers heeft weinig woorden nodig om zijn waardering uit te spreken voor het koningspaar. “Koninklijk. Punt”, zei hij alleen maar over de videoboodschap.


Meer Nederland