Vietnam blij met bezoek van Máxima

Vorsten

2017-05-31 12:22:00

Vietnam is blij met de komst en de hulp van koningin Máxima. Dat zei parlementsvoorzitter Nguyễn Thị Kim Ngân woensdag tijdens een ontvangst voor de koningin in haar hoedanigheid als speciaal pleitbezorger van de VN in de Nationale Assemblee. ,,We kijken opgetogen uit naar de workshop waar u gaat praten over betere financiële toegankelijkheid”, zei Nguyễn Thị Kim Ngân, de eerste vrouw die de post bekleedt.

Koningin Máxima hoefde de parlementsvoorzitter niet meer te overtuigen van nut en noodzaak van betere toegankelijkheid voor de hele bevolking van Vietnam. ,,Ik hoef niet de preken tot een bekeerde”, grapte Máxima in haar openingswoord. ,,U weet er alles van”, stelde ze tevreden vast.

Nguyễn Thị Kim Ngân had benadrukt hoe belangrijk ‘inclusieve financiering’ is en dat het deel uitmaakt van maar liefst zeven van de zeventien ontwikkelingsdoelen die de lidstaten van de Verenigde Naties met elkaar hebben afgesproken.

,,Op het gebied van armoedebestrijding heeft Vietnam enorme resultaten geboekt, maar slechts 31 procent van de bevolking heeft toegang tot financiële diensten. Daar valt nog veel vooruitgang te boeken”, hield Máxima haar gehoor voor. Hoe dat snel en efficiënt te bereiken, hoort Vietnam graag van de koningin die al sinds 2009 de wereld rondreist om regeringen advies te geven over dit onderwerp.


Meer Nederland