Viktória gaat geld ophalen voor goed doel

Vorsten

2015-04-12 12:41:00

KAATSHEUVEL – Prinses Viktória is van plan zich voor en achter de schermen in te zetten voor Save the Children. De echtgenote van prins Jaime zei dat in een vraaggesprek na haar benoeming als beschermvrouw van de kinderrechtenorganisatie. “Ik wil niet alleen helpen om de naamsbekendheid te vergroten, maar wil ook inhoudelijk vormgeven aan deze functie”, aldus Viktória.

De prinses maakt maandag haar debuut als beschermvrouw wanneer ze in De Efteling in Kaatsheuvel samen met kinderen van groep 8 van basisschool de Kinderboom gaat kijken hoeveel geld er is gegooid in de Wensbron. Die attractie is in 1985 geopend door prinses Juliana, destijds nauw betrokken bij Save the Children.

De munten die bezoekers van het attractiepark bij het doen van een wens in de bron gooien, worden besteed voor projecten van Save the Children. Dit jaar wordt de opbrengst gebruikt om jongeren uit de sloppenwijken van Calcutta een opleiding te geven. Viktória maakte twee maanden geleden een kennismakingsreis naar Delhi om het werk van de organisatie te leren kennen.

“Het was zeer emotioneel”, aldus Viktória, die werd geconfronteerd met de extreme armoede en leefomstandigheden van Indiase kinderen. “Je eerste reactie is om weg te kijken, maar dan besef je dat dit de realiteit is.”


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt