Weer veel koninklijke gasten op congres Davos

Vorsten

22-01-2019 10:37:00

Het Wereld Economisch Forum (WEF) in Davos kan ook dit jaar weer rekenen op behoorlijk wat koninklijk bezoek. Blikvangers zijn onder anderen koningin Máxima, de Britse prins William, het Belgische koningspaar en kroonprins Haakon van Noorwegen. Op het congres worden de belangrijkste politieke, zakelijke en andere leiders van de samenleving betrokken bij het opstellen van mondiale, regionale en industriële agenda’s.

Máxima arriveert dinsdagavond in Zwitserland en begint woensdag aan haar officiële programma. In haar rol als speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling spreekt ze met regeringsvertegenwoordigers van diverse landen, functionarissen van centrale banken en vertegenwoordigers van fintech-organisaties en het bedrijfsleven.

Naast de koningin is er meer Nederlands bloed in Davos met de aanwezigheid van prins Jaime. In zijn nieuwe hoedanigheid als speciaal adviseur van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR spreekt hij met Young Global Leaders over vluchtelingen. Jaime hoefde in ieder geval niet ver te reizen naar Davos omdat hij tegenwoordig in Genève woont.

Helikopter

Prins William kruipt dinsdag in de huid van interviewer. Op het podium van het WEF spreekt hij bioloog en programmamaker David Attenborough. Andere koninklijke gasten zijn onder anderen Haakons oudere zus prinses Märtha Louise van Noorwegen en de kroonprins Hamdan van Dubai. Laatstgenoemde kwam stijlvol per helikopter aan, zo deelde hij op Instagram.

Märtha Louise bewees daarentegen dat niet alle royals een luxe leventje leiden. Zo sleepte zelf met haar koffers door Davos, terwijl ze de weg kwijt was. Gelukkig kon de prinses er zelf om lachen.

Meer Nederland