Willem-Alexander bezoekt 13 Lichte Brigade

Vorsten

24/11/2015 3:35 pm

OIRSCHOT – Koning Willem-Alexander heeft dinsdagochtend een werkbezoek gebracht aan de 13 Lichte Brigade van de Koninklijke Landmacht, dat heeft de RVD bekendgemaakt.

De 13 Lichte Brigade is een van de drie militaire brigades in Nederland. Tijdens zijn werkbezoek woonde de koning een infanterie-oefening bij op de Oirschotse Heide waarna deze werd geëvalueerd. Daarna volgde een demonstratie van de berging van een pantservoertuig met behulp van een Leopard bergingstank en een rit in een Boxer pantservoertuig.

De koning sprak tot slot nog met een aantal militairen over de inzet van de 13 Lichte Brigade en de omvorming naar een gemotoriseerde brigade.

De 13 Lichte Brigade kan wereldwijd ingezet worden bij gevechts- en vredesoperaties en bij Nationale Operaties in Nederland. De speciale brigade heeft ook ceremoniële taken, zoals bij Prinsjesdag en staatsbezoeken. Op dit moment zijn ongeveer honderd militairen van 13 Lichte Brigade ingezet bij buitenlandse missies in Mali, Burkina Faso en Uganda.


Meer Nederland