Willem-Alexander bezoekt Kinderziekenhuis

Vorsten

07/10/2015 5:43 am

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander heeft woensdag twee verplichtingen op de agenda staan, zo is te lezen op de website van het Koninklijk Huis.

Willem-Alexander begint zijn dag in Den Haag. Op Paleis Noordeinde ontvangt de koning in de ochtend de geloofsbrieven van de nieuwe ambassadeurs van Sudan, Tanzania en Rusland. Hierna reist Willem-Alexander naar Amsterdam. Hij opent daar het vernieuwde Emma Kinderziekenhuis AMC.

De koning krijgt een rondleiding door het ziekenhuis dat meer voorzieningen heeft gekregen. Zo is er een school, een bioscoop, theater en een educatieve dienst, omdat het bij langdurige en herhaalde opnames belangrijk is dat kinderen de aansluiting met school niet verliezen.

Willem-Alexander brengt samen met koningin Máxima donderdag een bezoek aan de voormalige Mijnstreek in Limburg. Het koningspaar is achtereenvolgens te vinden in Kerkrade, Heerlen en Sittard-Geleen. Het bezoek staat in het teken van het Jaar van de Mijnen. Het is dit jaar precies vijftig jaar geleden dat de mijnsluiting werd aangekondigd.

Gratis voor jou


Meer Nederland