Willem-Alexander bij opening Quantum Lab Delft

Vorsten

2019-02-04 17:21:00

Koning Willem-Alexander opent op 21 februari het Microsoft Quantum Lab Delft. In het lab op de campus van TU Delft wordt gebouwd aan een quantumcomputer gebaseerd op zogenoemde majorana-deeltjes.

Een quantumcomputer heeft de capaciteit om berekeningen te maken die niet mogelijk zijn met de huidige technologieën. Daardoor heeft quantumcomputing het potentieel oplossingen te vinden voor uitdagingen op het gebied van milieu, energie en gezondheid. Het gaat dan om zaken rond de voedselvoorziening voor een groeiende wereldbevolking en het tegengaan van verdere opwarming van de aarde.

Op 21 februari organiseren Microsoft en de TU Delft een gezamenlijk seminar rondom de opening van het Quantum Lab. Willem-Alexander woont een deel van het seminar bij en krijgt een rondleiding door het Quantum Lab, dat onder leiding staat van professor Leo Kouwenhoven. Tijdens het bezoek van de koning is aandacht voor het onderzoek naar de op majorana-deeltjes gebaseerde quantumcomputer en de samenwerking tussen Microsoft en de TU Delft.


Meer Nederland

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!