Willem-Alexander en Máxima officieel welkom geheten in Duitsland

Vorsten

05/07/2021 1:45 pm

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn maandag rond het middaguur officieel welkom geheten in Duitsland. Het staatsbezoek aan onze oosterburen begon officieel bij presidentieel paleis Schloss Bellevue, waar de welkomstceremonie plaatsvond.

Het koningspaar werd verwelkomd door bondspresident Frank-Walter Steinmeier en zijn echtgenote. Vervolgens klonken zowel het Wilhelmus als het Duitse volkslied Das Lied der Deutschen en inspecteerde Willem-Alexander weer de erewacht. Dat deed hij maandagochtend ook op de luchthaven Berlijn Brandenburg, vlak nadat hij als copiloot het regeringsvliegtuig aan de grond had gezet.

Na de welkomstceremonie gingen Willem-Alexander en Máxima in de tuin van Schloss Bellevue in gesprek met de bondspresident en zijn vrouw. Schloss Bellevue, sinds 1994 de ambtswoning van de bondspresident van Duitsland, werd in 1786 gebouwd naar een ontwerp van de Nederlands-Pruisische architect Michael Philipp Boumann.

Het koningspaar is tot en met woensdag op staatsbezoek in Duitsland, het eerste staatsbezoek in zestien maanden tijd. Vanwege de coronapandemie was het lange tijd niet mogelijk om naar het buitenland te vliegen voor staatsbezoeken.


Meer Nederland