Willem-Alexander komt naar Curacao-film IFFR

Vorsten

19/12/2016 9:35 am

Koning Willem-Alexander is eind januari te gast op het International Film Festival Rotterdam. Hij zal op vrijdag 27 januari de wereldpremière van de film Double Play bijwonen, over de transitie na de koloniale overheersing van Curaçao.

Dat heeft het festival maandag laten weten. Na afloop van de film heeft Willem-Alexander gesprekken met de makers en vertegenwoordigers van de Curaçaose gemeenschap in Rotterdam.

De Amerikaanse filmmaker Ernest Dickerson (Demon Knight, The Wire) regisseerde de verfilming van de internationaal geprezen roman Dubbelspel van de Curaçaose schrijver Frank Martinus Arion. Aan de hand van een affaire ontvouwt zich in Double Play een zinderende schets van de Antilliaanse maatschappij.

Elfstedentocht

In 1973 al gaf Frank Martinus Arion met zijn succesroman een unieke blik in de cultuur en samenleving op Curaçao ten tijde van de tumultueuze transitie van Nederlandse koloniale overheersing naar autonoom zelfbestuur. De verfilming van Ernest Dickerson voegt een hedendaags perspectief toe.

Willem-Alexander woont vaker filmvertoningen bij. Zo opende hij een aantal jaar geleden het festival Cinekid en was hij aanwezig bij de wereldpremière van Elfstedentocht-film De Hel van ’63.


Meer Nederland