Willem-Alexander opent Koningsspelen

Vorsten

2018-04-20 03:04:00

Koning Willem-Alexander opent vrijdag in het Gelderse dorp Twello de jaarlijkse Koningsspelen. Hij doet dat op de Brede School De Fliert.

De Koningsspelen hadden voor het eerst plaats in 2013. Dat gebeurde ter gelegenheid van de inhuldiging van Willem-Alexander tot koning. Het was een initiatief van oud-tennisser Richard Krajicek, lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging.

Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn het Koningsontbijt en de Koningssportdag. De boodschap aan kinderen en ouders is dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk zijn voor de gezondheid. Het ontbijt wordt verzorgd door supermarktketen Jumbo. Het bedrijf heeft het ontbijt laten samenstellen door een speciale kinderraad.

Dit jaar doen ruim 1,2 miljoen leerlingen van meer dan 6000 basisscholen mee aan de Koningsspelen. Daarbij zijn ook leerlingen uit het Caribisch gebied en van Nederlandse scholen in het buitenland.

De spelen zijn elk jaar op laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag (27 april). Omdat het volgend jaar dan Goede Vrijdag is, worden de Koningsspelen in 2019 vervroegd naar vrijdag 12 april.


Meer Nederland

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!