Zonnetje en vrolijke sfeer in Tilburg

Vorsten

2017-04-27 10:45:00

De toer door Tilburg voert de koninklijke familie langs dertien (naar het netnummer 013) ‘werelden’ die een beeld geven van de stad. Het weer is goed – droog met een zonnetje. Er is veel politie en beveiliging op de been, maar het gezelschap ziet er ontspannen uit en doet mee met veel activiteiten. De gemeente verwacht enkele tienduizenden mensen en noemde het rond 12.15 uur ,,lekker druk”.

Ook de dochters van de koning schudden tientallen handen met het publiek. Ze vermaakten zich prima bij het onderdeel Urban Sports, met skaten, BMX’en, klimmen en breakdance. Ontspannen maakte de koning hier een praatje met een paar skaters. Pieter-Christiaan en Laurentien deden mee aan rolstoelbasketbal en ook Constantijn liet een potje dunken zien.

Op het Piusplein, waar rond 12.45 uur het feest een muzikaal slot beleeft, was het rond het middaguur al erg druk. De politie adviseerde mensen om naar andere pleinen te gaan, waar ook tv-schermen staan.

De eerste Oranjefans stonden al rond 06.00 uur langs de route. Tilburgers die ook donderdag jarig zijn, kregen een speciaal plekje, en taart.


Meer Nederland