Mette-Marit benadrukt belang van verloskundigen tijdens corona

Vorsten

2021-05-05 14:44:42

Prinses Mette-Marit heeft in een videoboodschap alle verloskundigen bedankt voor hun werk tijdens de coronacrisis. Dat deed ze in het kader van de internationale Dag van de Verloskundige. Ze benadrukt daarbij het belang van goede zorg in crisistijden.

“Jullie helpen bij het begin van het leven. Jullie waarborgen de veiligheid en professionaliteit in een van de meest kwetsbare momenten voor moeder en kind”, aldus de prinses, die zelf samen met kroonprins Haakon drie kinderen heeft: Marius, Ingrid en Sverre. “Ook tijdens corona worden er net zoveel kinderen geboren als normaal. Ouders en pasgeborenen hebben dezelfde hulp nodig als normaal.”

Mette-Marit is niet de enige die aandacht besteedt aan de internationale Dag van de Verloskundige. Catherine, de hertogin van Cambridge, interviewde een verloskundige voor het Britse vakblad Nursing Times. “Je zou heel trots moeten zijn op al je harde werk en de inspanning die het kost. Ik zie je passie en toewijding”, zei Catherine tegen de verloskundige.


Meer Noorwegen

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig