Brunei waarschuwt voor valse berichten overleden prins

Vorsten

28-10-2020 14:27:21

De koninklijke familie van Brunei is ontstemd over berichten over het persoonlijke leven van de zaterdag op 38-jarige leeftijd overleden prins Abdul Azim. Het kantoor van de premier van het sultanaat heeft woensdag een verklaring doen uitgaan waarin wordt gevraagd de familie in deze periode van rouw met rust te laten en de media wordt verzocht geen speculatieve of onware verhalen te publiceren.

De bevolking van Brunei moet raden naar de aard van de over prins Abdul Azim circulerende berichten op sociale media en in de internationale pers. “Het zijn berichten die de aandacht moeten trekken”, aldus de Prime Minister’s Office. De sultan van Brunei, Hassanal Bolkiah, is tevens premier en beheert nog een aantal regeringsportefeuilles. Prins Abdul Azim was zijn tweede zoon, en de oudste zoon van zijn tweede echtgenote.

De prins was geen onbekende in het internationale partycircuit, geholpen door de enorme weelde van het koningshuis. Zijn aansluiting met Hollywood-sterren en andere ‘celebrities’ verzuurde toen zijn vader de toepassing van de islamitische sharia-wetten verscherpte en bijvoorbeeld de doodstraf zette op homoseks.

Dat leidde tot een boycot van alles wat Brunei te maken had. De Amerikaanse mediapersoonlijkheid Perez Hilton reageerde op de maatregelen door te zeggen dat de sultan dan maar eens moest beginnen met zijn eigen zoon prins Abdul Azim. “Ik haal niet snel meer iemand uit de kast, maar dit gaat te ver”, aldus Hilton, die het afgelopen weekeinde de familie condoleerde met het verlies.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft