Emir Koeweit blij met terugkeer eerste landgenoten

Vorsten

19-04-2020 15:42:58

Emir sjeik Sabah Ahmad al-Sabah van Koeweit heeft de bevolking van de oliestaat zondag opgeroepen zich te houden aan de aanwijzingen en maatregelen die het ministerie van Volksgezondheid vanwege de coronacrisis heeft afgekondigd. De emir deed dat in een rechtstreeks op televisie uitgezonden toespraak.

Koeweit heeft al in een vroeg stadium strenge beperkende maatregelen genomen en de grenzen gesloten om verspreiding van het longvirus af te remmen. Volgens de laatste cijfers heeft de Golfstaat 1915 besmettingen gehad en zijn er zeven mensen aan het coronavirus overleden. Dat is veel minder dan andere landen in de regio, zoals Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië.

De toespraak van de hoogbejaarde emir (90) viel samen met de aankomst van de eerste vluchten met uit het buitenland gerepatrieerde Koeweiti’s. De emir feliciteerde de thuiskomers en hun families. “We hebben allemaal gewacht op jullie thuiskomst.”

Het zou volgens de Koeweitse krant Al Qabas de bedoeling zijn om de komende week zo’n 40.000 mensen terug te halen. Zij moeten wel, zo herinnerde de emir de thuiskomers, minstens veertien dagen in eigen huis in isolatie gaan.


Meer Andere Huizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.