Emir van Qatar gevaccineerd tegen coronavirus

Vorsten

30-12-2020 14:56:11

De emir van Qatar, sjeik Tamim, heeft zich woensdag laten vaccineren tegen het coronavirus. Staatsmedia en de sociale media van de 40-jarige emir toonden beelden van de inenting.

“Ik heb vandaag het vaccin genomen tegen Covid-19. Ik hoop dat iedereen veilig en beschermd is tegen deze pandemie”, aldus de in 2013 op de troon gekomen Tamim. Qatar, met een bevolking van 2,7 miljoen merendeels buitenlandse inwoners, telde tot nu toe 143.621 besmettingen met het coronavirus en 245 sterfgevallen.

Eerder op de dag verspreidde het paleis in Doha een foto van de ontmoeting die de emir had met Nayef Al-Hajraf, de secretaris-generaal van de Gulf Cooperation Council, het samenwerkingsverband van de Golfstaten. Deze overhandigde Tamim een invitatie van de Saudische koning Salman om op 5 januari de 41e topconferentie van de GCC bij te wonen.

Indien de emir de uitnodiging aanvaardt, zou dat zijn eerste bezoek aan het buurland zijn sinds Saudi-Arabië samen met Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten in 2017 een boycot instelde tegen Qatar.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft