Hisahito is laatste hoop van keizerhuis

Vorsten

2018-09-06 15:46:00

De keizerlijke familie is hard aan het nadenken over de juiste opleiding voor prins Hisahito die donderdag twaalf jaar is geworden. Volgend jaar maakt hij de basisschool af en moet worden besloten naar welke school hij vervolgens gaat.

Op de iele schouders van de enige kleinzoon van keizer Akihito rust namelijk de toekomst van het keizerhuis. Hisahito, zoon van prins Akishino en prinses Kiko, is de enige jongen in de keizerlijke familie. Na het aftreden van Akihito volgend jaar april en de troonsbestijging van zijn oom Naruhito, wordt het prinsje na zijn vader tweede in de lijn van troonopvolging.

Dat betekent dat hij bij een natuurlijke gang van zaken de eerstvolgende keizer is. Dat kan nog wel 25 jaar of langer duren (Naruhito is 58 jaar), maar betekent wel dat Hisahito goed moet worden voorbereid op zijn toekomstige taak. In de hoop daarnaast dat als hij trouwt er ook minstens weer één jongen wordt geboren want opvolging is in Japan alleen mogelijk in de mannelijke lijn vanaf de keizer.

Hisahito heeft twee oudere zussen, Mako en Kako, en Naruhito heeft een dochter, Aiko, maar die tellen allemaal niet mee en ze verliezen bij een huwelijk automatisch ook hun lidmaatschap van het keizerhuis.


Meer Andere Huizen