Japanse keizer brengt bezoek aan India

Vorsten

29-11-2013 19:22:00

NEW DELHI – De Japanse keizer Akihito en keizerin Michiko brengen zaterdag een zesdaags bezoek aan India. Dit zou een waterscheiding kunnen betekenen in de relatie tussen de twee landen, die beide strategische partners zoeken om een sterke economische relatie mee op te bouwen. De Indiase minister Salman Khurshid van Buitenlandse Zaken ontvangt het paar, dat naast New Delhi ook een bezoek aan Chennai brengt.

Volgens de autoriteiten heeft het bezoek van de keizer aan India niets te maken met de invloed van China. Desondanks zijn bezoeken van de keizer, die geen bestuurlijke of administratieve macht heeft, erg zeldzaam. Volgens Japan maakt de keizer zijn bezoek op advies van het kabinet, schrijft The Times of India.

In het verleden is al eens gebleken dat aan deze bezoeken veranderingen in de Japanse buitenlandse politiek af vallen te lezen. Akihito bracht in 1992 al eens een historisch bezoek aan China, dat de band tussen de landen bezegelde. “Het bezoek aan India heeft niets met China te maken maar we hopen dat het een zegening is voor de goede relatie die de twee landen al hebben”, aldus een woordvoerder.


Meer Andere Huizen

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel