Bhumibol laat zich zien in ziekenhuis

Vorsten

29-12-2014 16:57:00

BANGKOK – Koning Bhumibol heeft zich laten zien in het ziekenhuis in Bangkok waar hij al enige maanden verblijft. Maandag gaf zijn voorlichtingsdienst een foto vrij van de Thaise vorst die in een rolstoel en onder begeleiding van een verpleegkundige een winkel in het Siriraj-ziekenhuis bezoekt.

De 87-jarige Bhumibol Adulyadej ligt sinds 3 oktober in het hospitaal in de Thaise hoofdstad. Hij werd toen met spoed opgenomen met hoge koorts en een bloedinfectie. Twee dagen later werd zijn galblaas verwijderd.

Het bezoek aan de ziekenhuiswinkel is het eerste openbare optreden van Bhumibol sinds hij op 5 december op advies van zijn artsen een ceremonie ter ere van zijn verjaardag moest afzeggen. Zijn gezondheidstoestand is in de afgelopen weken wel wat vooruitgegaan. Het Thaise hof maakte eerder deze maand bekend dat hij steeds meer eet en dat hij goed slaapt. De Thaise koning verscheen in november voor het laatst in het openbaar.

Van september 2009 tot augustus 2013 verbleven Bhumibol en zijn vrouw koningin Sirikit al permanent in het ziekenhuis in Bangkok.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord