Koning Cambodja leidt openingszitting in

Vorsten

2018-09-05 07:57:00

Koning Norodom Sihamoni van Cambodja heeft woensdag (lokale tijd) de openingszitting van het parlement ingeleid. Het was de eerste zitting sinds de algemene verkiezingen van juli, waarbij de regerende partij van premier Hun Sen de overwinning opeiste.

“Alle parlementsleden, die de hele natie vertegenwoordigen, zullen zich krachtiger inspannen om mensen gelijke toegang tot geloofsovertuiging, onderwijs en fatsoenlijke banen te bieden,” zei de koning in zijn openingstoespraak. Sihamoni, die sinds 2004 op de troon zit na het aftreden van zijn vader koning Norodom Sihanouk, heeft verder geen inbreng, premier Hun Sen controleert het Zuidoost-Aziatische land al sinds 1979.

Onder meer de Verenigde Naties hebben de afgelopen verkiezingen van juli als gebrekkig bestempeld nadat het Hooggerechtshof vorig jaar de belangrijkste oppositiepartij voor nationale redding in Cambodja (CNRP) had ontbonden wegens beschuldigingen van samenzwering om de regering omver te werpen.

Ook vertegenwoordigers van China, Maleisië, Oost-Timor en het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) woonden de parlementsbijeenkomst woensdag bij.


Meer Andere Huizen