Koningen en kroonprinsen naar Riyad

Vorsten

23-01-2015 21:04:00

RIYAD – De Europese koningshuizen zijn zaterdag ruim vertegenwoordigd in Riyad bij de condoleanceplechtigheid voor de vrijdag overleden koning Abdullah van Saudi-Arabië. Dat blijkt uit de bekendmakingen in de verschillende hoofdsteden.

Spanje wordt vertegenwoordigd door koning Felipe VI, zo maakte het Spaanse hof vrijdag bekend. Het is de eerste reis van Felipe als koning naar de olierijke Golfstaat die vorig jaar nog werd bezocht door zijn vader koning Juan Carlos.

Zweden stuurt koning Carl XVI Gustaf naar de plechtigheid waarbij de nieuwe koning Salman en nieuwe kroonprins Muqrin de deelnamebetuigingen in ontvangst nemen. Namens Denemarken vliegt kroonprins Frederik naar Riyad en de Noorse kroonprins Haakon verkort zijn verblijf bij het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos om zijn condoleances te kunnen aanbieden.

Charles

Groot-Brittannië heeft prins Charles gevraagd om af te reizen. Charles heeft Saudi-Arabië al tien keer eerder bezocht en weet de Britse zakenbelangen altijd goed onder de aandacht te brengen van de wijdvertakte Saudische koninklijke familie.

Groothertog Henri van Luxemburg houdt het bij een condoleanceboodschap die hij vrijdag aan koning Salman, mede namens groothertogin Maria Teresa, heeft verstuurd.

Meer Andere Huizen