Koningin-moeder Bhutan naar Thailand

Vorsten

15-01-2015 17:30:00

BANGKOK – Koningin-moeder Tshering Pem Wangchuk van Bhutan is deze week op bezoek in Thailand om te leren over de programma’s die Thailand hanteert in de strijd tegen drugsgebruik en voor de behandeling van drugsverslaafden.

De koningin is betrokken bij Bhutan’s jeugdontwikkelingsfonds dat een rehabilitatiecentrum heeft opgezet. Dat gebeurde omdat het Himalaya-koninkrijk in groeiende mate heeft te kampen met alcohol- en drugsverslaafden. In Bhutan is 36 procent van de drugsgebruikers scholier of student.

Bhutan is het koninkrijk met de meeste koninginnen. Het zijn er vijf. De echtgenote van koning Jigme Khesar Wangchuk is koningin, maar daarnaast zijn er nog de vier echtgenotes – allen zussen – van Jigme Khesars vader. Ook zij zijn koningin, al worden ze tegenwoordig vaak aangeduid als ‘koningin-moeder’, ook de drie die niet de moeder zijn van de huidige koning.

Koningin-moeder Tshering Pem Wangchuk, die in mei 2010 een bezoek bracht aan Nederland en toen ook een ontmoeting had met koningin Beatrix, wordt bij haar reis naar Thailand vergezeld door prinses Ashi Chimi Yangzom Wangchuk, een halfzus van de koning.

Meer Andere Huizen