Marokkaanse koning vertrekt uit Nederland

Vorsten

2016-03-30 14:49:00

De vakantie van koning Mohammed VI zit erop. Even voor 16.00 uur verliet hij woensdagmiddag zijn hotel aan de Herengracht in Amsterdam op weg naar Schiphol-Oost. Daar stond zijn nieuwe Boeing 747, een geschenk van de president van de Verenigde Arabische Emiraten, al een paar dagen geparkeerd. Koning Mohammed, bij zijn vertrek gekleed in een djellaba, verbleef sinds vrijdag in Amsterdam.

Voor gewoon verkeer was er op de Herengracht enige tijd geen doorkomen aan. Het was voor het hotel nog drukker dan in voorgaande dagen. Honderden Marokkaanse Nederlanders wilden de koning voor zijn vertrek nog zien, de hand schudden of met hem op de foto.

De koning had de voorbije dagen wachtenden al een paar keer laten trakteren op thee en koekjes. Dat leidde op sociale media tot veel juichende commentaren. “Hij houdt echt van zijn volk en het volk houdt van hem. Ben trots om een Marokkaan te zijn alleen al door hem”, aldus een koningshuisfan.

Woensdag werd bekend dat de koning 30.000 euro had geschonken voor de nieuwbouw van de Al-Ihsane moskee in Amsterdam Nieuw-West. De grote schenking kwam volkomen onverwacht, meldde de moskee op haar website.


Meer Andere Huizen