Nieuwe prins belooft veel goeds voor Bhutan

Vorsten

06-02-2016 14:30:00

De nieuwe kroonprins van Bhutan had niet op een beter moment geboren kunnen worden. Het eerste kind van koning Jigme Khesar (35) en koningin Jetsun (25) dat vrijdag het levenslicht zag, belooft een bijzondere toekomst voor het geïsoleerde Himalaya-koninkrijk.

Volgens geloofwaardige astrologische bronnen – aan de stand van de sterren wordt in het boeddhistische Bhutan veel waarde gehecht – is een prins die in het jaar van de aap wordt geboren behept met uitzonderlijke leiderschapskwaliteiten. “Hij is in de controle van situaties, beslissend en zeker van zichzelf met een enorme drive. Hij is doelgericht, ondernemend, en is een gedreven pionier”, aldus de krant Kuensel zaterdag.

De hemellichamen stonden op hun best. “Dit is een moment om te koesteren. Daarom verheugen we ons”, aldus Kuensel na de geboorte van de ‘Gyalsey’, de toekomstige koning. De krant verschuldigde zich op de website voor het late verschijnen. “We gooien onze hele editie om vanwege het heuglijke koninklijke nieuws. Excuses voor het ongemak”, meldde de redactie.

Ter ere van de geboorte van zijn zoon heeft de koning zaterdag opdracht gegeven de historische Drugyal Dzong, een klooster-fort in Paro, dat in 1951 door brand werd verwoest in zijn oude glorie te herstellen.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft