Ouders voormalig Thaise prinses de cel in

Vorsten

11-03-2015 11:04:00

BANGKOK – De ouders van de voormalig Thaise prinses Srirasmi Suwadee moeten twee jaar en zes maanden de cel in. Dat meldt persbureau Reuters woensdag. Volgens de rechtbank hadden Apiruj en Wanthanee Suwadee, de ouders van de in ongenade gevallen ex-echtgenote van kroonprins Vajiralongkorn, zich onder meer schuldig gemaakt aan majesteitsschennis. De straf daarvoor is maximaal vijftien jaar.

Srirasmi en haar familie verloren vorig jaar hun verheven status toen militairen de macht grepen en schoon schip gingen maken. Daar hoorde aanpak van corruptie bij en Vajiralongkorn, die zijn ex-vrouw niet wilde verdedigen, onttrok zijn bescherming. Hierdoor heeft Srirasmi ook kans om achter de tralies te belanden.

Een oom van de prinses werd als het hoofd van de Thaise FBI als één van de eersten aangepakt. Inmiddels is hij veroordeeld tot 31 jaar celstraf voor afpersing, illegaal gokken, machtsmisbruik, smokkel en majesteitsschennis. Dat laatste door zich te laten voorstaan op zijn band met de koninklijke familie. Ook broers van Srirasmi zijn opgepakt.

Meer Andere Huizen