Overleden emir Sabah van Koeweit begraven

Vorsten

30-09-2020 19:56:54

De nieuwe emir van Koeweit, sjeik Nawaf, heeft woensdagmiddag de begrafenis geleid van zijn halfbroer en voorganger emir sjeik Sabah. Slechts een – naar Arabische maatstaven – beperkte groep familieleden en leden van de Nationale Garde woonden de korte plechtigheid op de Sulaibikhat begraafplaats bij.

Het stoffelijk overschot van de dinsdag in de Mayokliniek in Rochester, in de Amerikaanse staat Minnesota, overleden emir was woensdag aan het begin van de middag op het vliegveld van Koeweit-stad gearriveerd. Daarna werd het ontzielde lichaam, dat was bedekt met de nationale vlag, naar de Bilal bin Rabah-moskee gebracht voor een gebedsdienst. Die werd ook bijgewoond door de emir van Qatar en een delegatie uit de Verenigde Arabische Emiraten.

De nieuwe emir Nawaf legde woensdagmorgen de eed af in het parlement. De verwachting is dat hij de komende dagen veel condoleancebezoeken zal krijgen van de leiders van de andere Golfstaten. Ook stromen uit de hele wereld deelbetuigingen binnen.

Koning Jigme Khesar van Bhutan hield tijdens een werkbezoek aan het oosten van het land een gebedstonde voor de overleden emir en ontstak duizend boterlampen.

Meer Andere Huizen