Postzegels en munten voor nieuwe koning Maleisië

Vorsten

2019-07-31 13:11:00

De Maleisische koningin Azizah heeft woensdag persoonlijk de postzegels in ontvangst genomen en aan een kritische blik onderworpen die Pos Malaysia heeft uitgegeven ter gelegenheid van de installatie van de nieuwe Yang di-Pertuan Agong, dinsdag. Azizah staat er zelf ook op afgebeeld, waarbij gebruik is gemaakt van al ruim voor de plechtigheid gemaakte staatsieportretten van het nieuwe koningspaar.

Pos Malaysia heeft zich zoals gebruikelijk bij een troonswisseling niet ingehouden met het uitgeven van postzegels en aanverwante producten die met name bij verzamelaars zeer in trek zijn. Naast drie frankeerzegels zijn er onder meer een souvenirfolder en een speciaal velletje met een bijzondere inhuldigingszegel.

Ter gelegenheid van de installatie zijn door Bank Negara Malaysia (BNM) ook herdenkingsmunten geslagen, met het portret van de nieuwe koning sultan Abdullah. Er worden in augustus 300 gouden, 1500 zilveren en 15.000 munten in ‘Noords goud’ (het metaal dat ook voor de 10, 20 en 50 eurocent munten wordt gebruikt) aangeboden. Het koningspaar ontving vorige week al een set.


Meer Andere Huizen