Prins Alwaleed wil extremisten elimineren

Vorsten

2015-01-12 18:32:00

NEW YORK – De steenrijke Saoedische prins Alwaleed bin Talal heeft de terreuraanslagen afgelopen week in Parijs sterk veroordeeld. Hij roept zelfs op moslimextremisten te ‘elimineren’ op militair, mentaal, educatief en cultureel gebied.

”Wat er is gebeurd is een verschrikkelijke misdaad die niemand kan toestaan of accepteren. Helaas ruïneert deze kleine groep mensen de naam van de islam. Nu moet de hele wereld – moslims, christenen, joden, hindoes, boeddhisten en atheïsten – samenkomen en deze kleine minderheid binnen de moslimgemeenschap elimineren”, zegt de prins in een interview met USA Today.

Bin Talal noemt moslimextremisten ‘een ziekte’ die de wereld weer in de middeleeuwen willen storten. ”We moeten laten zien dat de islam echt is verenigd met het christendom, het jodendom en andere religies in de wereld om deze ziekte in te perken.”

De Saudische prins gaat ook nog in op andere internationale kwesties. Zo ontkent Bin Talal dat er een geheime afspraak bestaat tussen de VS en Saudi-Arabië om de olieprijzen te verlagen in een poging Rusland te straffen voor de situatie in Oekraïne. ‘Onzin’, noemt de prins deze geruchten. ”De Saudi’s zouden dit nooit doen, want Saudi-Arabië lijdt net zo erg als Rusland. Er is absoluut geen sprake van een politiek complot tegen Rusland.”


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek