Sultan van Oman strooit met wensen voor Offerfeest

Vorsten

28-07-2020 19:19:58

Het islamitische Offerfeest is aanleiding voor leiders in de Arabische en moslimwereld om elkaar de beste wensen en Allah’s zegeningen voor voorspoed, goede gezondheid en welzijn te sturen, of om elkaar te bellen. Het staatspersbureau van Oman gaf dinsdag een inzage in de lange lijst met telegrammen die de in januari aangetreden sultan Haitham (65) verstuurde.

Allereerst gingen er Eid Al Adha-boodschappen naar de heersers van de buurlanden, met de Saudische koning als bewaarder van de twee heiligste plaatsen van de islam voorop. Daarna volgden president sjeik Khalifa van de Verenigde Arabische Emiraten en koning Hamad van Bahrein, en vervolgens de emirs van Qatar en Koeweit.

In een aantal gevallen werden de telegrammen nog opgevolgd door telefoontjes. Zo sprak de sultan dinsdagavond ook met koning Hamad, meldde het staatspersbureau van Bahrein. Sultan Haitham, die op zijn beurt ook werd overstelpt met goede wensen, stuurde eveneens telegrammen naar koning Abdullah van Jordanië, koning Mohammed VI van Marokko, koning-sultan Abdullah van Maleisië en sultan Hassanal Bolkiah van Brunei.

Kieskeurig was de Omaanse heerser niet want op de verzendlijst stonden bijvoorbeeld ook president Bashar al-Assad van Syrië en de president van Jemen.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord