‘Anne en Charles invloedrijke Britten’

Vorsten

2014-01-30 15:48:00

LONDEN – Prins Charles en prinses Anne behoren tot de 500 invloedrijkste en meest inspirerende Britten. Ze staan dan ook op de donderdag verschenen ‘Debrett’s 500 People of Today’-lijst. De prins en de prinses worden geprezen voor hun werk voor goede doelen, één van de 26 categorieën waarin uitverkiezing mogelijk was.

Charles was ook voorgedragen als iemand die veel invloed heeft op de architectuur, maar haalde daar de top niet. Tot opluchting ongetwijfeld van de beroepsgroep, die zijn kritiek op de moderne bouwkunst maar vervelend en lastig vindt.

Prins Charles is beschermheer van meer dan 350 liefdadigheidsinstellingen en organisaties en heeft er zelf ook tientallen opgericht. Hij is niet alleen werkzaam in Groot-Brittannië, maar in het hele Gemenebest. Hij houdt zich met tal van zeer verschillende zaken bezig, zoals natuurbehoud, behoud van het platteland, kansarme jongeren, duurzaamheid, behoud van erfgoed en het milieu.

Liefdadigheid

Zijn 25 belangrijkste goede doelen, verzameld in de Prince’s Charities, is de grootste multi-liefdadigheidsorganisatie in het land. Reden genoeg om hem bovenaan te plaatsen in de categorie liefdadigheid. Op die lijst staan ook Elton John, Stephen Fry en Richard Branson, en op de tweede plaats Charles’ zus prinses Anne.

Volgens Debretts staat haar werk in de schaduw van dat van Charles, maar is het niet minder belangrijk. Anne zet zich in voor meer dan 200 goede doelen en is sinds 1970 als president actief betrokken bij Save the Children. Ze zet zich ook in voor de zorg, en is betrokken bij de stichting WISE die meisjes aanmoedigt werk te zoeken in wetenschap, bouwkunde en constructie.


Meer Vorstenhuizen