Beeldentuin met Thaise koningen

Vorsten

02/08/2015 2:25 pm

HUA HIN – Het Thaise leger legt in de badplaats Hua Hun ten zuiden van Bangkok de laatste hand aan een park waarin maar liefst zeven voormalige Thaise koningen worden geëerd met een beeld van zo’n veertien meter hoog elk. Het stuk land waar dit koninklijk pantheon met bijbehorend museum wordt ingericht, is beschikbaar gesteld door de huidige koning Bhumibol.

De afgelopen dagen zijn de immense bronzen standbeelden per vrachtwagen naar Hua Hun overgebracht waar ze nu één voor één op hun sokkels worden gezet. De beelden moeten op 8 augustus op hun plaats staan, waarna de Thaise leger- en juntaleider Prayut Chan-o-cha het geheel een week later zal openen. Kroonprins Vajiralongkorn is gevraagd het pantheon volgende maand officieel in te wijden.

De standbeelden zijn van koningen uit verschillende perioden uit de Thaise geschiedenis. Ze moeten de continuïteit suggereren tussen de huidige Chakri-dynastie en de voorgaande koningen van Thailand. Van Bhumibols directe voorgangers krijgen er drie een plek in het 25 miljoen euro kostende pantheon.


Meer Vorstenhuizen