Mathilde praat met studenten over duurzame ontwikkeling

Vorsten

2021-05-11 17:39:30

Koningin Mathilde heeft met diverse studenten economie en bedrijfskunde gesproken. De Belgische vorstin ging in gesprek tijdens een virtueel evenement over duurzame ontwikkeling.

De studenten informeerden Mathilde over hun initiatieven en projecten over de transitie naar een duurzame economie. Het evenement werd georganiseerd door de Solvay Brussels School voor economie en bedrijfskunde.

De echtgenoot van koning Filip hield ook een toespraak tijdens de bijeenkomst. Daarin sprak ze onder meer over het belang van samenwerking voor de nieuwe generatie zakenmensen en managers. “Alles moet sneller. Het ontdekken, aanpassen en toepassen van oplossing die bijdragen aan een duurzame wereld. Dat kan niemand alleen”, aldus Mathilde.

In haar toespraak benoemde ze ook de zware impact van de coronacrisis op het studentenleven. Ze benadrukte hierin de gevolgen van de pandemie op de mentale gezondheid. Volgens de vorstin is er sinds corona meer aandacht voor hulp bij mentale problemen. “Ik hoop dat we hierop verder kunnen bouwen.”


Meer België

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?