Carlos en Jaime in Parma

Vorsten

25/09/2015 6:11 pm

PARMA – Prins Carlos en zijn broer prins Jaime zijn met hun echtgenotes prinses Annemarie en prinses Viktória dit weekeinde in Parma en Piacenza. Aan deze Italiaanse hertogdommen ontleent de familietak Bourbon-Parma haar naam. De prinsessen Margarita en Carolina zijn er wegens andere verplichtingen niet bij.

Jaarlijks gaat Carlos, die sinds het overlijden van zijn vader in 2010, hertog is van Parma en Piacenza, met zijn familie naar beide plaatsen voor een aantal religieuze, dynastieke en sociale activiteiten.

Zo begon ook dit jaar het bezoek aan Parma met een heilige mis in de basiliek Santa Maria della Steccata. Dat is de kerk waar Carlos’ vader prins Carel Hugo zijn laatste rustplaats heeft en waar de ridderorde van Parma, de Constantijnse Orde van St Joris, zijn zetel heeft.

Na afloop van de door bisschop Enrico Solmi van Parma gelezen mis, vond er een bijeenkomst van de ridders plaats, waar Carlos nieuwe onderscheidingen uitreikte aan mensen die zich voor de Parmezaanse samenleving verdienstelijk hebben gemaakt.

Zaterdag is er een soortgelijk programma in Piacenza, met na afloop een benefietdiner in het kasteel Vigolzone, even buiten de stad.


Meer Vorstenhuizen