Koningin Margrethe bij destilleerderij: ik drink geen whisky

Vorsten

30-08-2021 18:44:18

Koningin Margrethe heeft maandag dan wel een kijkje mogen nemen bij een destilleerderij waar whisky wordt gemaakt, liefhebber van de sterke drank is ze allerminst. Tijdens haar bezoek aan de Gyrup Farm bekende ze dat zij niet degene is die op kasteel Amalienborg, het paleis van de Deense koninklijke familie, de whiskyflessen leegdrinkt.

“Het is niet iets wat ik zelf ooit gedronken heb”, zei de Deense koningin toen ze uitleg kreeg over hoe Thy Whisky wordt geproduceerd. Toch had ze plezier in het streekbezoek, is te zien op foto’s.

Margrethe reisde maandag met het koningsschip Dannebrog af naar de noordelijke gemeente Thisted waar ze behalve de destilleerderij ook onder andere het Thy National Park, het oudste nationale park van het land, bezocht.

De traditie van streekbezoeken met de Dannebrog is begonnen door Margrethe’s grootvader koning Christian X. Die ging elk jaar met het schip verschillende Deense steden langs. Margrethe’s vader koning Frederik IX zette het gebruik voort en na hem gaat ook Margrethe elk jaar uit varen.


Meer Denemarken

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.