Margrethe eert Deense filmsector met speciaal concert

Vorsten

26-10-2021 20:43:07

Koningin Margrethe ontvangt dinsdagavond mensen die werkzaam zijn in de filmindustrie van Denemarken. Ze zijn uitgenodigd voor een concert en een diner op het koninklijke slot Fredensborg.

Om het jaar organiseert het Deense hof het zogeheten Fredensborgconcert. Iedere keer worden vertegenwoordigers uitgenodigd van een speciale bevolkings- of beroepsgroep. Dit jaar dus de filmindustrie. Volgens het Deens koningshuis heeft het land een grote filmtraditie en worden films en tv-series uit Denemarken wereldwijd geprezen. Daarvoor wil Margrethe de sector met een concert bedanken. Ze nodigde niet alleen acteurs en regisseurs uit. Ook decorontwerpers, visagisten, cameramensen en runners krijgen “de waardering die ze verdienen” laat het koninklijk huis weten.

De Fredensborgconcerten zijn al meer dan twintig jaar een vaste traditie in Denemarken. In 2019 stond de band tussen Denemarken, Groenland en Faeröer centraal. Eerder waren ondernemers en mensen uit de gezondheidszorg te gast bij Margrethe. Ook kroonprins Frederik en zijn vrouw kroonprinses Mary zijn aanwezig, net als prinses Marie en prins Joachim.

Meer Denemarken