Catherine en William op bezoek in ziekenhuis vanwege jarige NHS

Vorsten

2020-07-05 19:19:56

De hertog en hertogin van Cambridge, William en Catherine, hebben zondag een bezoek gebracht aan het Queen Elizabeth Hospital in Norfolk. Het bezoek was in het kader van de 72ste verjaardag van de NHS, de Britse nationale gezondheidsdienst.

Rond theetijd betraden de royals het ziekenhuis. Ze dronken een kopje thee met stafleden en lieten zich informeren over hun werkzaamheden tijdens de coronacrisis. Ook hadden William en Catherine gesprekken met het verplegend personeel en andere medewerkers van het ziekenhuis.

Het paar bedankte de medewerkers voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Ook spraken ze met verpleegster Suzie Vaughan. Zij werd een nationale beroemdheid toen bekend werd dat ze twee maanden haar kinderen niet had kunnen zien vanwege haar werk in het ziekenhuis. Ze wilde niet het risico lopen haar kinderen te besmetten en bleef op haar werk. Begin vorige maand zag ze haar dochters van zeven en negen na lange tijd weer. Het filmpje van die hereniging werd een internethit.


Meer Verenigd Koninkrijk

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.