Charles bezoekt getroffen eilanden

Vorsten

2017-11-16 06:36:00

Prins Charles brengt eind deze week een driedaags bliksembezoek aan de door de orkanen Irma en Maria zwaar getroffen Caribische eilandstaten Antigua & Barbuda en Dominica, en aan de Britse Maagden-eilanden.

De prins wil uit eerste hand vernemen hoe het de eilandbewoners is vergaan en wat voor resultaat de hulpacties en de inzet van Britse militairen heeft gehad. Charles wordt vergezeld door de net aangetreden minister voor ontwikkelingshulp, Penny Mordaunt.

De prins van Wales begint zijn reis vrijdag op het eiland Antigua, dat op 170 kilometer afstand ligt van Sint Maarten. Antigua, een voormalige Britse kolonie, heeft koningin Elizabeth nog altijd als staatshoofd.

Barbuda

Zaterdag gaat Charles naar het kleine Barbuda, dat met Antigua één land vormt. Orkaan Irma heeft bijna alle bebouwing op het eiland verwoest. Vandaar gaat de prins meteen door naar de Maagdeneilanden waar door het natuurgeweld van afgelopen zomer ook veel verwoestingen zijn aangericht.

De rondreis wordt zondag besloten op Dominica, eveneens een voormalige kolonie. Deze kleine eilandrepubliek is door orkaan Maria grotendeels verwoest. De afgelopen weken hebben ook Nederlandse militairen veel noodhulp geboden.


Meer Verenigd Koninkrijk

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!