Edward en Sophie bij slot Gemenebestspelen

Vorsten

03-08-2014 13:52:00

GLASGOW – Prins Edward en zijn vrouw Sophie worden zondagavond verwacht in Hampden Park in Glasgow voor de slotceremonie van de XXe Gemenebestspelen. Edward is vice-beschermheer van de Spelen die de afgelopen 10 dagen in de Schotse stad zijn gehouden en die op 23 juli door zijn moeder koningin Elizabeth, als hoofd van het Gemenebest en beschermvrouw van de Spelen, werden geopend.

Edward en Sophie hebben de afgelopen dagen elke dag wel wedstrijden bijgewoond, al of niet vergezeld door hun kinderen Louise en James. Dat het niet altijd even interessant was, bleek uit opnamen die fotografen maakten van het koninklijk gezelschap dat soms gapend en half slapend op de tribunes zat bij hockey, badminton of bowls. Maandag zaten ook prins William, zijn vrouw Catherine en prins Harry op de tribune bij het onderdeel ritmische gymnastiek.

Prins Albert van Monaco was zaterdag bij de Spelen in Glasgow, waar hij in het voor het evenement omgebouwde voetbalstadion Hampden Park de atletiekwedstrijden bijwoonde.

De slotceremonie, waar de fakkel van de ‘Commonwealth Games’ wordt overgedragen aan de stad Gold Coast, ten zuiden van Brisbane in Australië, belooft opwindend te zijn met optredens van onder anderen Kylie Minogue, Lulu, Deacon Blue en Dougie MacLean.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord