Elizabeth per helikopter naar Sandringham

Vorsten

22-12-2016 15:17:00

Koningin Elizabeth en prins Philip hebben Buckingham Palace in Londen verruild voor het landgoed Sandringham, waar ze traditioneel de kerstdagen doorbrengen. De negentigjarige Britse vorstin en haar echtgenoot kozen ervoor zich met de helikopter te laten brengen, meldt ITV.

Eigenlijk wilden de Britse koningin en de prins woensdag vertrekken, met de trein vanaf station King’s Cross, maar een fikse verkoudheid hield de 90-jarige Elizabeth tegen. Een woordvoerder van Buckingham Palace bevestigt tegenover People dat de koningin en de hertog van Edinburgh donderdag alsnog Londen hebben verlaten.

De vorstin en haar man brengen de feestdagen traditiegetrouw door op het koninklijk landgoed Sandringham in het graafschap Norfolk. De Britse koninklijke familie zoekt het elk jaar op. Dit jaar wordt Kerstmis echter gevierd zonder prins William en zijn gezin, die op landgoed Sandringham wonen. William, Kate, George en Charlotte brengen de feestdagen door met de Middletons.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.