Koning Charles benoemt zoon William tot prins van Wales

Vorsten

09-09-2022 19:42:04

Koning Charles heeft zijn zoon William benoemd tot prins van Wales. Die titel droeg hij zelf, voor hij koning werd door het overlijden van zijn moeder Elizabeth. Traditiegetrouw draagt de koning of koningin die titel over.

Catherine, de vrouw van William, wordt daarmee automatisch de prinses van Wales. “Met Catherine naast hem zullen onze nieuwe prins en prinses van Wales onze landelijke gesprekken blijven inspireren en leiden, en ze zullen helpen om minderheden onder de aandacht te brengen om zo de nodige hulp te bieden.”

Camilla, de vrouw van Charles, droeg nooit de titel van prinses van Wales. Dat deed ze uit respect voor prinses Diana, de overleden ex-vrouw van Charles. Die droeg de titel namelijk wel. Nu heeft de vrouw van William dezelfde titel als zijn overleden moeder Diana.

William is naast hertog van Cambridge nu ook hertog van Cornwall, graaf van Chester en hertog van Rothesay. Zijn vrouw Catherine draagt daarvan nu de vrouwelijke titels. Koning Charles werd zelf prins van Wales toen hij 9 jaar was.













Meer Verenigd Koninkrijk