Koningin Elizabeth bedroefd door overlijden emir Koeweit

Vorsten

30-09-2020 12:24:51

Koningin Elizabeth is bedroefd door het overlijden van emir sjeik Sabah van Koeweit. Dat schrijft ze in een condoleanceboodschap aan zijn halfbroer, de nieuwe emir sjeik Nawaf die woensdag de eed heeft afgelegd. “Uw broer heeft zijn leven gewijd aan de dienst van de staat Koeweit en vooral zijn relatie met zijn bondgenoten en vrienden”, aldus de Queen.

Volgens haar zal de dinsdag in Amerika op 91-jarige leeftijd overleden emir nog lang worden herinnerd door iedereen die streeft naar stabiliteit in de regio, begrip tussen naties en geloven, en die strijdt voor de humanitaire zaak.

Koningin Elizabeth heeft de vriendschap van de emir met het Verenigd Koninkrijk zeer gewaardeerd en bewaart goede herinneringen aan zijn staatsbezoek in november 2012. Ze uit haar medeleven met het volk van Koeweit en wenst dat de lange bestaande banden tussen beide families blijven bestaan.

Emir sjeik Sabah bracht eind november 2012 een staatsbezoek aan koningin Elizabeth en was toen te gast op Windsor Castle. De Queen bracht in 1979 zelf een staatsbezoek aan de Golfstaat, en ontving in 1995 de toenmalige emir Jaber.

Meer Verenigd Koninkrijk