Felipe eindelijk aan het roer voor Koningsbeker

Vorsten

05/08/2015 11:28 am

05-08-2015 Palma King Felipe on board of the 'Aifos' during the 34th Copa del Rey Mapfre Sailing Cup in Palma de Mallorca, Spain. No Spain © PPE/Thorton

PALMA – Koning Felipe van Spanje heeft woensdagmorgen het roer in hand genomen van de militaire zeilboot ‘Aifos’ – Sofia achterstevoren geschreven. Het was voor het eerst sinds maandag de strijd om de Copa del Rey van start ging dat Felipe zich inscheepte. Maandag en dinsdag had hij zich nog afgemeld omdat staatszaken voorrang hadden op zeilplezier.

Felipe heeft volgens de plaatselijke krant Ultima Hora nu aan dertig van de inmiddels 34 edities van de strijd om de Koningsbeker deelgenomen. Hij is net als zijn vader koning Juan Carlos een Olympisch zeiler, en heeft bij herhaling gezegd de mooiste vakantieherinneringen te bewaren aan zijn deelname aan de zeilstrijd voor de kust van Palma de Mallorca.

Woensdag is overigens niet alleen vakantie voor Felipe en koningin Letizia. Aan het einde van de dag hebben ze een ontvangst voor de lokale autoriteiten en voor een vertegenwoordiging van maatschappelijke organisaties. De oproep van de parlementsvoorzitter van de Balearen-eilanden om de cocktail te schrappen en het geld te schenken aan voedselbanken, heeft de koning naast zich neergelegd.


Meer Vorstenhuizen