Geslaagde Christian viert feest met rondrit in vrachtwagen

Vorsten

28/06/2024 2:53 pm

Kroonprins Christian van Denemarken heeft vrijdag zijn middelbareschooltijd afgesloten met een echte Deense traditie. Per versierde vrachtwagen werd de 18-jarige troonopvolger met zijn klasgenoten door de stad gereden terwijl de drank rijkelijk vloeide. Bij vertrek werd er onder meer met champagne gespoten.

Vorige week legde Christian zijn laatste schoolexamen af waarna hij direct het zogeheten studenterhue op zijn hoofd kreeg: het traditionele Deense studentenhoedje. Ook vrijdag, toen de diploma-uitreiking op het programma stond, droeg de oudste zoon van koning Frederik en koningin Mary zijn pet.

Daarna was het tijd voor de rondrit en werden alle geslaagden bij het Ordrup Gymnasium in Kopenhagen op feestelijke wijze uitgezwaaid door hun ouders. Ook Frederik en Mary waren bij dat moment aanwezig, net als Christians zusjes Isabella en Josephine en broertje Vincent.

Elk huis

De traditie schrijft voor dat de vrachtwagens langs elk huis van de geslaagden rijden. De scholieren die het hoogst haalbare cijfer van 12 haalden moeten het eerste deel achter de wagens rennen.

Of Christian en zijn klasgenoten ook een stop maken bij het paleis is niet bekend. Het hof wil daarover tegen Deense media geen commentaar geven.


Meer Vorstenhuizen