Japanse kroonprins oefent voor inhuldiging

Vorsten

27-10-2020 15:47:51

Het Japanse keizershuis heeft goede hoop dat komende maand de inhuldiging van kroonprins Akishino eindelijk doorgang kan vinden. Vanwege de coronacrisis werden de plechtigheden die oorspronkelijk op 19 april zouden plaatsvinden naar het najaar verplaatst. De nieuw gekozen datum is 8 november en Akishino en echtgenote Kiko zijn deze week al gespot bij een tripje naar het Keizerlijk Paleis om de ceremonie te repeteren.

De plechtigheid bestaat uit twee onderdelen. Allereerst is er de Rikkoshi Senmei no Gi-ceremonie waarbij de broer van keizer Naruhito officieel wordt uitgeroepen tot de nieuwe kroonprins. Dat is hij in feite al sinds de troonswisseling vorig jaar mei, maar bij het opnemen van die positie in het keizershuis hoort een formele plechtigheid.

De tweede ceremonie is Choken no Gi, waarbij de kroonprins officieel wordt ontvangen door keizer Naruhito en keizerin Masako. Normaal gesproken hoort bij de feestelijke gebeurtenis ook een banket, maar daar wordt van afgezien terwijl het aantal genodigden bij de plechtigheid wordt beperkt tot vijftig man in plaats van de voorgenomen 350.

Met de installatie van Akishino (54), die ook bekend staat als prins Fumihito, komt een einde aan de lange reeks plechtigheden rond de troonsafstand van keizer Akihito en het aantreden van keizer Naruhito.

Meer Japan