Keizerlijk paleis Japan krijgt traditionele bonsai-versiering

Vorsten

24-12-2020 12:09:38

Hoewel het Japanse keizerspaar op 2 januari geen publiek optreden heeft om de nieuwjaarswensen van het publiek in ontvangst te nemen, wordt bij het Keizerlijk Paleis in Tokio toch hard gewerkt aan de traditionele nieuwjaarsversieringen van het paleispark. Dat zijn de zogenoemde keizerlijke bonsai boompjes die vanaf 30 december in speciale potten in het paleis en op het omliggende terrein worden geplaatst en tentoongesteld.

Het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding dat alles rond het keizershuis met strakke hand regelt, heeft een filmpje vrijgegeven waarin wordt getoond dat tuinpersoneel van het paleis met grote zorg de potten en boompjes ter hand nemen. Sommige minipruimenbomen zijn wel 150 jaar oud, en niet alle bonsai zijn klein. Een aantal is twee meter hoog.

Rond de boompjes worden verschillende mossen geplaatst, waarmee de presentatie wordt verfraaid en waarmee verschillende patronen – zoals een rivier bijvoorbeeld, door het aanbrengen van wit zand – kunnen worden gemaakt. Het aantal medewerkers dat zich dit jaar met de keizerlijke bonsai bezighield was minder dan in andere jaren omdat anders niet voldoende onderlinge afstand kon worden gehouden, zo liet het Bureau weten.


Meer Japan

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.