Naruhito zonder vrouw naar openingsceremonie Olympische Spelen

Vorsten

2021-07-20 12:57:28

De Japanse keizer Naruhito zal als verwacht vrijdag aanwezig zijn bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio. Dat heeft de Keizerlijke Hofhouding volgens het Japanse persbureau Kyodo laten weten.

Naruhito zal het tijdens de openingsceremonie zonder zijn vrouw keizerin Masako moeten doen. Volgens Kyodo gaat zij niet mee omdat de organisatie het aantal aanwezigen laag wil houden in verband met de coronapandemie. Eerder werd al bepaald dat er geen publiek aanwezig mag zijn bij de opening en de wedstrijden in de olympische stadions.

Een dag voor de openingsceremonie zal de Japanse keizer voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité ontmoeten. Die ontmoeting zal plaatsvinden op het keizerlijk paleis in Tokio.

Naruhito is erebeschermheer (honorary patron) van de Olympische en Paralympische Spelen. Met het openen van de Olympische Spelen treedt hij in de voetsporen van zijn vader Akihito en grootvader Hirohito. Akihito opende de Winterspelen van 1988 in Nagano, Hirohito gaf het startsein voor de Olympische Spelen van 1964 in Tokio en de Winterspelen van 1972 in Sapporo.


Meer Japan

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek