Prinses Mako gaat eind oktober trouwen

Vorsten

01-10-2021 07:56:49

De Japanse prinses Mako gaat 26 oktober trouwen met haar vriend Kei Komuro. Dat heeft het Japanse hof vrijdag bekendgemaakt.

Mako, de oudste dochter van kroonprins Fumihito, en haar voormalige klasgenoot Kei verloofden zich in september 2017 en zouden eigenlijk al in november 2018 trouwen. Maar het huwelijk werd inmiddels diverse keren uitgesteld. Dat kwam onder meer door een ruzie over een studielening van de ex-stiefvader van Kei. Zolang die ruzie niet was opgelost, kon van trouwen volgens de vader van Mako geen sprake zijn. In april dit jaar gaf Kei aan te willen schikken met zijn ex-stiefvader. Het is onbekend of het conflict is opgelost.

Volgens Japanse media ziet het hof waarschijnlijk af van een grote publieke ceremonie vanwege de ophef over het financiële geschil. Zo zal er waarschijnlijk geen officiële receptie zijn met de keizer en keizerin voor het huwelijk.

Eerder werd bekend dat Mako afziet van de afkoopsom die ze van de regering krijgt als ze trouwt. Japanse prinsessen krijgen traditiegetrouw zo’n 150 miljoen yen (ongeveer 1,1 miljoen euro) als ze in het huwelijk treden en waardoor ze automatisch hun titel, positie en lidmaatschap van het keizershuis verliezen. De twee zijn van plan om na het huwelijk naar de Verenigde Staten te verhuizen, waar Kei werkt bij een advocatenfirma.


Meer Japan